آسیبهای جسمی فراوان در اثر استفاده از هندزفری
دکتر سعید محمودیان در این باره میگوید: گوشهای ما مسئول دو حس حیاتی اما کاملا متفاوت هستند؛ شنوایی و تعادل. صداهای تشخیص داده شده از طریق گوشها، اطلاعات اساسی را درباره محیط خارجی به ما میدهند و به ما اجازه میدهند با روشهای پیچیدهای چون گفتار، موسیقی، شعر و ادبیات ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: علاوه بر این، گوشها در حس تعادل ما نیز سهم دارند. درک ناخودآگاه وضعیت بدن در فضا به ما اجازه میدهد تا بایستیم و حرکت کنیم بدون آنکه زمین بخوریم. سلامت شنوایی یعنی شنیدن یک صحبت معمولی حتی در جمع بدون نگاه کردن به حرکت لب و درک کلمات و جملات محاوره شده بطور مثال : گوش دادن با صدای بلند به موزیک با استفاده از هدفون یا هندزفری به صورت طولانیمدت، سبب عارضههای مختلفی از جمله کاهش سطح شنوایی گوش به صورت موقت و یا دائم میشود.
این عارضه به دلیل قرار گرفتن در معرض سر و صدای بسیار بلند است و به صورت صدای زنگ، وز وز و صدای زوزه در گوش یا سر احساس میشود. وز وز گوش یا (Tinnitus) به احساس صدای زنگ یا صداهای دیگر در گوش یا درک آن توسط مغز گفته میشود زمانی که محرک صوتی خارجی در محیط وجود ندارد. در این حالت، شخص بدون اینکه صدایی در محیط باشد به طور مداوم صداهایی شبیه نویز احساس میکند. این حالت میتواند دائمی یا موقتی باشد که در هر دو صورت احساس ناخوشایندی است. وز وز گوش میتواند خفیف باشد و فقط در سکوت شنیده شود یا میتواند به اندازهای شدید باشد که در شنوایی فرد تداخل ایجاد کند و شدت شنوایی را کاهش دهد. این عارضه بیماری نیست و علاوه بر استفاده طولانیمدت از هدفون یا شنیدن موسیقی با صدای بلند، میتواند به آسیب های روانی و اجتماعی که تلفن همراه بر روی کودکان و نوجوانان می گذارددلیل مشکلات دیگری از قبیل عفونت گوش یا استفاده از داروهای مختلف باشد.
معمولا این عارضه به دلیل آسیب به سلولهای مویی (hair cells) در حلزون (بخشی از گوش داخلی) رخ میدهد.
سلولهای مویی گیرندههای حسی در دو سیستم شنوایی و سیستم دهلیزی گوش مهرهداران هستند. این سلولها امواج صوتی را به سیگنالهای شنوایی تبدیل میکنند که در مغز پردازش میشوند. زمانی که مغز سیگنالهای عصبی را به درستی دریافت نمیکند، سیگنالهای عصبی غیرطبیعی تولید میکند.
یکی از مهمترین عوارض استفاده طولانیمدت از هدفون و تجهیزات مشابه وز وز گوش است.قود شده توسط سلولهای موی حلزونی را جبران کند.یکی دیگر از مضرات هدفون یا هندزفری پرشنوایی درک غیرطبیعی از میزان صدای بلند را پُرشنوایی یا تیزی شنوایی مینامند. این عارضه معمولا با کاهش شنوایی همراه نیست. افراد پرشنوا محدوده شنوایی باریکی دارند و معمولا صداهای زیر ۵۰ دسیبل را نمیشوند و صداهای بالای ۸۰ دسیبل برایشان آزاردهنده است.
این عارضه معمولا با وز وز گوش همراه است. در واقع این حالت به معنای حساسیت به صداهای طبیعی محیط است.عفونت جدی گوش محققان در این باره اینطور نظر می دهند که استفاده از هدفون و تجهیزات مشابه به مدت طولانی یکی از مهمترین دلایل عفونت گوش است. این تجهیزات معمولا به دلیل استفاده در محیط به انواع میکروارگانیسمها آلودهاند. از طرفی استفاده طولانیمدت از آنان موجب عرق در ناحیه گوش میشود و محیطی مرطوب و مناسب برای رشد انواع میکروبها فراهم میکند. این عارضه در افرادی که از هدفونهای اشتراکی استفاده میکنند شدیدتر است و باعث اشتراک میکروارگانیسمهای مختلف بین افراد میشود.سردرد، تاری دید، سوزش، اشک، خشکی چشم ها، سرخی چشم، تار شدن، دو بینی و… از دیگر اثرات بی رویه استفاده از تلفن همراه می باشند.
کاهش شنوایی و درد گوش
شایعترین عارضه ناشی از گوش دادن موسیقی با استفاده از هدفون و تجهیزات مشابه کاهش شنوایی است اگر روزانه به مدت ۱۵ دقیقه و بیشتر با استفاده از هدفون با صدای بلند موسیقی گوش میکنید، باید گفت انتظار کاهش شنوایی را در آیندهای نزدیک داشته باشید. گوش دادن به موسیقی با استفاده از هدفون باعث آسیب به پرده گوش میشود و به مرور آستانه شنوایی را تحت تاثیر قرار میدهد.بطور مثال افرادی که به طور مداوم از هدفون استفاده میکنند معمولا به درد گوش دچار میشوند. از طرفی استفاده افراطی از این تجهیزات میتواند به بیحسی گوش منجر شود.
اندروید باکس تلروید می تواند جایگزین مناسبی برای تلفن های همراه برای فرزند شما باشد تا از آسیب های جسمی دور بمانند. برای آشنایی بیشتر با این محصول می توانبد صفحه اندروید باکس تلروید را مطالعه کنید.